четвртак, 20. децембар 2018.

Iskolanapot ünnepelt a Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola

A pénteken tartott színes, kétnyelvű ünnepi műsoron először Munjin Szokola Erika igazgatőnő köszöntötte a vendégeket és a jelenlévőket. Köszönetet mondott mindenkinek, aki bármilyen módon támogatta és támogatja az iskolát, továbbá a tanároknak és a diákoknak, akik ezt a napot mindenki számára szebbé teszik.
Kovács Blanka, az iskola egyik testnevelő tanára elmondta, az idén külön témával készültek iskolanapra a gyerekek: ‒ A szervezőbizottság úgy döntött, hogy az idei iskolanap műsorának témája a vajdasági alföld legyen. Ezt a témát próbáltuk irodalmi, képzőművészeti, táncművészeti stb. szempontból megközelíteni iskolánk diákjainak fellépésével. Vendégként meghívtunk két művelődési egyesületet, a helyi Pitypang és a Bard kis néptáncosait, akik egy-egy dallal, tánccal mutatkoztak be.
Az ünnepségen jelen voltak az önkormányzat képviselői, Jovan Vukčević, az Újvidéki Iskolai Hivatal vezetője, Szarvas Péter szenttamási plébános, továbbá Jovan Krajinović polgármester-helyettes, aki a műsorban megajándékozta azokat a tanulókat, akik kiemelkedő helyezéseket értek el a köztársasági versenyeken.