недеља, 22. октобар 2017.

Povodom dana Oslobođenja Srbobrana 19. oktobra, u organizaciji CENTRA ZA OMLADINU, SPORT I TURIZAM Opštine Srbobran, održane su još jedne ulične trke. Zbog više priredbi zakazanih za dan oslobođenja, trke su održane dva dana ranije 17. oktobra 2017.
Više od 400 učesnika raspoređenih u čak 8 trka, po prelepom danu trčalo je trku u čast slobode Srbobrana. Start je bio kod škole „Vuk Karadžić“, a staza je prolazila pored: gimnazije, sportske hale, hotela, ispod mosta, pored marketa Idea i autobuske stanice gde počinje ciljna ravnina i završava se na Trgu Republike. Veliki broj posetilaca je ispratio trke, bodrio svoje takmičare , a mogli su da posvedoče velikom takmičarskom duhu mladih trkača, jer neretko je poslednjih par metara staze odlučivalo pobednika.
Troje prvoplasiranih iz svake trke popeli su se na pobedničko postolje gde su im uručene diplome za ostvarene rezultate i majice sa logom manifestacije da ih podsećaju na ovaj dan. U ime Opštine Srbobran nagrade su im predali Todor Šimpraga i Slobodan Subić, a nekolicina je imala čast da im čestita predsednik Opštine Radivoj Paroški.