петак, 2. јун 2017.

ОБАВЕШТЕЊЕ

ОБАВЕШТЕЊЕ


ОШ „Јован Јовановић Змај“ Србобран је конкурисала за добијање средстава у суфинансирању пројекта/програма јачања језичких компентенција ученика основних школа код Покрајинског секретаријата за образовање, прописе, управу и националне мањине-националне заједнице и по том основу добила из буџета AП Војводине 35.000,00 динара за суфинансирање реализације окружног такмичења ученика из матерњег /мађарског језика 09.04.2017. године када је наша школа била домаћин такмичења.

Окружно такмичење из мађарског језика одржано је 09.04.2017. у Србобрану, ОШ „Јован Јовановић Змај“
На такмичењу је присуствовало :
 -56 ученика (41 девојчица/15 дечака, узрастa од V до VIII разреда) укупно из 7 места (Бечеј,Србобран, Темерин, Б.Градиште, Б.П.Село,Нови Сад, Будисава)
 -17 наставника ментора
Поред две наставнице из наше школе као школе домаћина у организацији су учествовале и директорица школе, секретар школе, школски психолог, и 4 дежурне учитељице.

ОПИС ТОКА ТАКМИЧЕЊА

У 13:00 часова су такмичари заузели своја места у учионицама, добили тестове. За решавање су имали 90 минута на располагању. Током решавања задатака  унапређивали су матерњи језик и језичку културу, правопис, јачали су фонд речи, развијали су такмичарски дух. На овај начин су остваривали циљ овог пројекта, програма. Именоване су четири учитељице распоређене по учионицама за дежурство за време израде тестова. За то време домаћини су за остале наставнике организовали обилазак спомен куће познатог србобранског писца Гиона Нандора.
Комисија је прегледали тестове, а учесници такмичари су такође прошетали до спомен куће где су поред дружења имали могућност да прошире своје дотадашње знање из књижевности.
Деца су награђена са књигама и дипломама.
Пролазници са окружног такмичења на републичко такмичење по одељењима:

V  РАЗРЕД  са 18,75 поена Хенриета К. ,Жока К. Са 18,30 поена Саболч Ф.,Кити Ч. И  Ноеми Е. Са 18,05 поена. УКУПНО:5 ученика
VI РАЗРЕД са 19, 00 поена Карола Ф.,Дорка Н., Каролина Д.,Арпад Ш. Са 18, 50 поена ,Ласло Л., Ерика Г., Лајош П. Са 17, 25 поена , Лара Л. , Вилма Х., Кристиан П., Имре М. УКУПНО:11 ученика
VII РАЗРЕД Жофиа Ч. 19,80 поена, Давид Б. 17,25 поена, оливер Б. 16,35 поена УКУПНО:3 ученика
VIII РАЗРЕД са 20 поена ерика В. Са 19,30 поена Ребека Р., Тинде К.,  Река Б.,  са  18,50 поена Беатрикс П.,  Лена Е. УКУПНО:6 ученика


Захваљујемо се Покрајинском секретаријату за образовање, прописе, управу и националне мањине-националне заједнице што је помогао у реализацији овог пројекта.